ArkeFly voorziet haar vliegtuigen van A-Glaze

Rijswijk, 21 juni 2013 – ArkeFly is de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die twee van haar vliegtuigen Boeings 737 voorziet van A-Glaze, een gladde transparante laag (polymeer) die het brandstofverbruik vermindert. Door de buitenzijde van het toestel in te smeren met deze beschermlaag biedt het in de lucht minder weerstand, waardoor minder brandstof nodig is. Deze week werd het eerste toestel behandeld en maandag 24 juni volgt de tweede. 

A-Glaze
ArkeFly onderzoekt op dit moment de impact van de aanbreng van A-Glaze op het brandstofverbruik. Het zorgt er niet alleen voor dat het vliegtuig gladder wordt, het beschermt ook de verflaag van het vliegtuig en het toestel is eenvoudiger te reinigen. Ook zorgt A-Glaze ervoor dat het vliegtuig er mooi glanzend uitziet. A-Glaze brengt haar gelijknamige product al twintig jaar op de markt, voor diverse voertuigen. Het product is met name voor de luchtvaartbranche interessant omdat dit leidt tot brandstofbesparing.

Reductie CO₂-uitstoot 
ArkeFly werkt hard aan de vermindering van CO₂-uitstoot van haar vliegtuigen. Het streven is dat de airline in 2015 de laagste CO₂-uitstoot per passagier per kilometer van Nederland heeft en één van de laagste wereldwijd. Om dit te bereiken test en onderzoekt ArkeFly continu nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld door vlootvernieuwing, gewichtsbesparing en het verbeteren van vliegprocedures. Daarnaast krijgt de airline met nieuwe software inzicht in het brandstof ge- en verbruik waardoor er nog meer brandstofbesparende maatregelen gevonden worden.

Meer informatie duurzaam toerisme 
ArkeFly is de eigen luchtvaartmaatschappij van marktleider TUI Nederland. TUI Nederland heeft een Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015 dat te vinden is op www.tui.nl/duurzaamtoerisme. Hier staat meer over de maatregelen die TUI Nederland treft om CO₂-uitstoot te reduceren. Ook het Duurzaam Toerisme Jaarverslag 2012 en meer informatie over TUI Nederland en duurzaam toerisme staat op deze site.

http://www.tui.nl/nl/persenmedia/persberichten/ARKE-VOORZIET-HAAR-VLIEGTUIGEN-VAN-A-GLAZE.html